Noodgeval? Bel 24/7 naar onze wachtdienst: 0470 700 600

Verstopte riolering in Reet zorgt voor geurhinder tot op camping Dreamville

Een doordringende rioollucht verpestte zaterdag de Rumstsestraat in Reet en bereikte in de loop van de dag de Molenstraat en even later ook buurgemeente Boom. Een verstopte riolering in het Reetse dorpscentrum bleek de oorzaak. Zelfs op de camping Dreamville van Tomorrowland hadden ze last van het luchtje. En ook zondag was er een stankgolf zodat er deze week verder moet worden gezocht.

Bewoners van de Rumstsestraat en de Molenstraat hadden zaterdag last van een sterke geurhinder. In de loop van de dag verspreidde die rioollucht zich ook verder tot in buurgemeente Boom. “Het was eerst gissen wat de bron of de oorzaak was”, zegt burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA).

“Toen ik ook van mijn collega-burgemeester Jeroen Baert uit Boom telefoon kreeg dat de geur ook in het gemeentepark bij hen werd opgemerkt, werd duidelijk dat het probleem via de Molenbeek werd verspreid. Het afvalwater loopt immers via die waterloop via de Molenbeekse Plassen naar de vijvers in het Boomse park.” Callaerts riep meteen de gespecialiseerde firma DSSV uit Heusden op. De Molenbeek loopt ook naast de camping Dreamville waar de stank zich ondertussen ook verspreidde.

Lees hier het volledige artikel.