Noodgeval? Bel 24/7 naar onze wachtdienst: 0470 700 600

Riool- en leidinginspectie: geaccrediteerd ISO17025 inspectielabo

DSSV NV is een door de overheid BELAC-geaccrediteerd inspectielabo voor leidingstelsels. Die rioolinspecties, in opdracht van verschillende rioolbeheerders in Vlaanderen, aannemers, bedrijfsleiders of privé-opdrachtgevers, rapporteren de staat van de riolen in detail. Hierdoor kunnen beheerders, aannemers, kmo-verantwoordelijken, eigenaars … de beschikbare middelen maximaal efficiënt inzetten om de levensduur van die riool- en leidingsstelsels te verlengen door structurele problemen aan te pakken. 

Rioolinspectie met alziend oog

In functie van de riooldiameter sturen we de juiste (explosieveilige) rioolcamera via een zelfrijdende tractor door het netwerk.

Breed inzetbare technologie

De rioolinspectie via de robotcamera levert waardevolle informatie voor verschillende expertises:

Professionele rioolinspectie

Uw DSSV-inspecteur heeft een diploma ‘Rioolschadeclassificatie EN13508-2’ terwijl we als bedrijf over een ISO 17025-accreditatie beschikken. Zo bent u zeker dat de classificatie van de rioolinspectie volgens de geijkte methodiek voor ‘Buitenriolering, classificatiesysteem bij visuele inspectie van riolen’ gebeurt.

Opleveringsinspectie

Legt u als aannemer een nieuw traject aan? Dan vraagt u een geaccrediteerd instantie om een opleveringsinspectie uit te voeren. DSSV kan zowel de reiniging voor opleveringsinspectie als de opleveringsinspectie zelf en aaneensluitend voorzien. Zo verlopen uw werken extra efficiënt. De inspectieresultaten brengen we samen in een wettelijk rapport. Daarmee bewijst u het lokale bestuur dat alles aan de vereisten voldoet. Zo hebben we al verschillende stelsels in kaart gebracht voor:

Rioleringswerken: grond- en rioleringsplan

Voor een efficiënt onderhoud hebt u een up-to-date rioolplan nodig. Want dat helpt om verstoppingen adequaat op te sporen en calamiteiten te voorkomen. Via de geautomatiseerde camerarobot controleren we de bestaande situatie. Die verwerken we in uw nieuwe ‘as built’-plan.

Helder advies

Op basis van de verzamelde inspectieresultaten en volgens uw eisen of wensen adviseren onze specialisten over de relevante strategie voor uw rioolbeheer — inclusief concrete vervolgstappen zoals vervanging of renovatie van rioolgedeelten. Daarmee garandeert u de continuïteit van de werking.

DSSV - troeven

We staan altijd klaar voor u: 7/7 – 24/24 service — geen sluitingsdagen, geen kerst, geen bouwverlof, geen oud-nieuw

Topkwaliteit: up-to-date met duurzame en efficiënte technieken

Minder hinder: gaan tot het uiterste om vuil en overlast te minimaliseren

Professioneel: al 50 jaar ervaring + moderne technieken

Volledige ontzorging tot én met de oplevering